Annons

Annons

Annons

Matilda Molander

ledare liberal

Matilda Molander
Ledare: Särbehandlingen av myndighetens egen personal är en förtroendekris för Försäkringskassan

Text: 

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende liberal.

Försäkringskassans nya generaldirektör Nils Öberg.

Annons

Försäkringskassans nya generaldirektör Nils Öberg har anledning att se bekymrad ut.

Efter utförsäkringar, nedskärningar i assistansersättningen och en sparkad generaldirektör är det inte så svårt att förstå varför Försäkringskassan hör till de myndigheter med allra lägst förtroende hos allmänheten.

När låssmeden Olle Walday blev sjukskriven av sin läkare för två år sedan, men nekades sjukpenning av Försäkringskassan blev han förbannad.

Annons

Annons

”Jag funderade, vad är det här för myndighet, hur fungerar de? Och så slog mig tanken, undrar om de behandlar sina egna anställda på samma sätt?” berättar han för Ekot.

Så han begärde ut alla ansökningar om sjukpenning från Försäkringskassans anställda mellan april 2017 och maj 2018. 658 ansökningar, och endast två avslag. Tre promille av ansökningarna från Försäkringskassans anställda fick avslag. Motsvarande siffra för hela riket är tre procent.

Det är alltså tio gånger större sannolikhet att få avslag på sin ansökan om man inte arbetar på Försäkringskassan. En rejäl skillnad.

”Det här är fel, såhär får det inte gå till!”, sa Olle Walday till Ekot.

Försäkringskassans nationella försäkringssamordnare Cecilia Udin säger i inslaget att det inte går att dra några slutsatser från materialet. ”Vi gör alltid individuella bedömningar och reglerna är lika för alla.”

Och visst finns det möjliga förklaringar till varför det ser ut som det gör. Anställda på Försäkringskassan har förhoppningsvis betydligt större kunskap om de regler som gäller än gemene man, och vet därför om när det är lönlöst att skicka in en ansökan.

Annons

När de väl skickar in ansökningar är de troligen bättre och mer kompletta eftersom de anställda vet precis hur de borde se ut.

Det kan dessutom tänkas att eftersom deras kollegor vet precis hur arbetet på Försäkringskassan ser ut är det lättare att bedöma deras arbetsförmåga.

Annons

Men, det ser inte bra ut. En tio gånger lägre sannolikhet att få avslag för anställda är en stor skillnad. Det ligger nära till hands att tänka att de anställda är lite extra generösa i bedömningen av sina kollegor.

För stämningen i lunchrummet är det förståeligt. Men för myndighetens sargade förtroende är det här förödande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan