Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Debatt
Liberalerna: Borlängeborna ska kunna förvänta sig mer än Moderaternas plagiat

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Moderaternas förslag om trygghetsvakter är ett, till största delen ordagrant, plagiat av Liberlernas motion från 2017, skiver L-företrädare.

Bild: Arkivbild, Martin Wik

Annons

Inför tisdagens kommunfullmäktige (12/10-21) har Moderaterna i Borlänge lämnat in en motion om att kommunen ska inrätta trygghetsvakter i områden med hög otrygghet.

Vi i Liberalerna tycker att det är en mycket bra motion. Vi tycker faktiskt att den är så bra att Liberalerna myntade begreppet trygghetsvakter och vi lämnade in motion om detta redan i april 2017. Den behandlades och avslogs vid fullmäktige i december 2017. (Den som vill kan gå in på nätet och läsa, diarienumret är 2017/1411.)

Annons

Annons

Vi tycker att det är ett så pass bra förslag att vi också gick till val på det 2018 och var med och förhandlade in det i majoritetens 100-punktsöverenskommelse, under punkt 18 om att möjliggöra fler vakter på plats i oroliga delar av staden i avvaktan på att fler poliser kommer på plats.

Vi är naturligtvis glada för att även Moderaterna vill vara med och driva liberal politik men vi tycker det är hederligt att tydliggöra för väljarna att vi drivit frågan om trygghetsvakter från start. Men allvarligt talat så borde Borlänges största oppositionsparti förmå mer än att kopiera andras förslag, särskilt som deras motion till största del är ett ordagrant plagiat. Det har borlängeborna rätt att förvänta sig.

Monica Lundin (L), kommunalråd, gruppledare kommunfullmäktige John Thornander (L), ledamot kommunfullmäktige Boel Högberg (L), ledamot kommunfullmäktige Jerk Pros (L), ersättare kommunfullmäktige Arne Lissmats (L), ersättare kommunfullmäktige

Annons

Annons

Till toppen av sidan