Annons

Annons

Annons

Annons

Dalecarlia Music Awards 2022.

Rösta fram Årets insats i Dalarnas musikliv 2021

Var med och rösta fram det musikaliska initiativ som du tycker gjorde en betydande insats för musiklivet i Dalarna under pandemiåret 2021.

Mark Tägtström och Johanna Aspfors i bandet Ärkepucko i replokalen på Valla.

Bild: Seth Jansson

Annons

Kategorin Årets liveupplevelse har sedan Dalecarlia Music Awards för första gången ägde rum varit en kategori som dt.se:s läsare fått rösta fram en vinnare i.

Eftersom 2021, precis som 2020, var ett lite speciellt år vad gäller liveframträdande har kategorin döpts om till Årets Insats. Priset tilldelas någon/några/något som gjort betydande insatser för musiklivet i Dalarna under året.

Juryn har tagit fram fem nominerade utifrån förslag från tidningens läsare. Dessa är (med juryns motiveringar):

– Arbetet för replokaler i Falun (Frank Kooistra, Johanna Aspfors, Mark Tägtström mfl)

”När samtliga hyreskontrakt sades upp för replokalerna på musikhuset Valla i Falun var musiklivet på tå och skapade opinion för musiklivets villkor i Falun. Frank, Johanna och Mark har stått i det främsta ledet för en stor grupp musiker som gjort sin rätt till musikutövning till en het politisk fråga i Falu kommun.”

Annons

Annons

– Digitala Dansbandsveckan

”När dansbandsbranschen genomgår sin jobbigaste tid någonsin ställde Dansbandsveckan om och genomförde en uppskattad digital dansbandsvecka under sommaren. Landets bästa dansband samlades som vanligt i Malung men den här gången blev det stuffparty hemifrån vardagsrummet för den danstörstande publiken.”

Lars Bälter bjöd in till till Digitala Dansbandsveckan i Malung.

Bild: Rolf Larsson

– Live Long Live

”Efter närmare 25 år lyckades arrangören Live Long Live åter göra Cozmoz Arena i Borlänge till en permanent arena för livemusik. Genom ett hårt slit ljuder livemusiken varje helg igen på en av Dalarnas häftigaste livescener och höstens konsertprogram vittnar om att Borlängeborna har saknat sina Cozmoz-konserter.”

Live Long Live på Cozmoz Arena i Borlänge.

Bild: Jerry Brodin

– Orsa Livesessions

”Med en enastående utsikt över Orsasjön samlades artister från hela regionen i Orsa under en strålande vacker helg i augusti för att spela in högkvalitativ ljud och bild hos Orsa Livesessions. I en tid där livespelningar lyste med sin frånvaro har Orsa Livesessions erbjudit en ny innovativ arena för lokala band att nå ut.”

Annons

Julius Aspman och Simon Ljungberg på Orsa Livesessions.

Bild: Stefan Rämgård-Östlund

Annons

– Wille Toors 100-årsjubileum

”Under sommaren uppmärksammades spelmannen, estradören och trollkarlen Wille Toors högtidligt i Malung. Wille Toors skulle ha fyllt 100 år 2021 och ett flertal organisationer samarbetade kring att hylla riksspelmannen och mångsysslaren med minneskonsert, jubileumskväll och låtkurs på plats i Malung.”

Wille Toors-jubileum. Jakob Ainegren, Jan Åslund, Jon Holmén.

Bild: Anders K Gustafsson

Rösta på din kandidat här:

Inbäddat innehåll

Röstningen pågår från den 17 januari till den 6 februari.

Vinnaren presenteras på Dalecarlia Music Awards som äger rum den 24 mars 2022.

Till toppen av sidan