Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Rejäl vurpa på cykelturen – när ska gruset sopas bort?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Kom från Elsborg ner mot Myntgatan, skulle stanna för att gå över, men cykeln fick sladd och jag ramlade över cykeln, ut på bilvägen", berättar signaturen Gerda.

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Att Falu kommun har satsat på cykelvägar, det är mycket bra. Men att cykla säkert nu på våren är näst intill omöjligt när det ligger ett tjockt lager grus på både gångbanor och cykelvägar. I år mer än tidigare, det har behövts då.

Varför måste det ta så lång tid att sopa bort det? Varför ska det behöva dröja nästan till maj månad innan det är klart?

Annons

Jag fick lust för en premiärtur, den första denna vår, på cykel den 18 april i det vackra vädret. Turen började bra, men slutade i en rejäl vurpa. Kom från Elsborg ner mot Myntgatan, skulle stanna för att gå över, men cykeln fick sladd och jag ramlade över cykeln, ut på bilvägen.

Annons

Vad hade hänt om det kommit en bil? Påkörd?

Nu hade jag tur som hade man och son med mig, så de kunde hjälpa mig. Vad hade hänt om jag varit själv? Jag slog i huvudet, lite yr ett tag. Tack och lov hade jag hjälm, annars hade det kunnat gå mycket mer illa. Slog i båda knäna, blev blåmärken och ömma, slog även i armarna, även de blåmärken och ömma. Känner fortfarande av detta.

Jag anmälde detta till kommunen för att få ett personligt svar. Har fortfarande inte hört någonting från dem. Bara automatsvar: ”Tack för att du kontaktat oss”. Jag hade hoppats att någon ansvarig på kommunen hade hört av sig, men det är tyst. Jag är väl inte en så viktig person?

Gerda

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan