Annons

Annons

Annons

Annons

Hedemora

Insändare
Bra med skoldiskussion före valet – inte efter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Christoffer Landgren

Annons

”Antingen behåller vi de skolor vi har, så länge det finns elever. Alternativt går vi på Ann-Mari, Magnus och Melkers åsikter om att säga ja till ett helhetsbegrepp, underförstått stänga byskolorna.”
skriver Allan Matsson i en insändare 24 maj.
Så länge det finns elever?
Helhetsbegrepp?

Annons

Annons

Ärligt talat låter det lite förvirrat det hela.
Jag tycker nog att Allan Matsson tillåter sig lite väl fantasifulla tolkningar av vad jag och andra skrivit i den här frågan.
För den som vill veta något om vad som skiljer svensk och finsk skola rekommenderas en artikel i Kvartal med rubriken: Därför är Finlands skolor bättre.

Medborgarna förstår nog att de politiska partierna i Hedemora vill ha så många byskolor kvar som möjligt och även att det kan få kosta en del extra. Man vill till exempel understödja inflyttning till de mindre orterna i kommunen. Samtidigt inser de flesta att det finns en gräns för vad som är möjligt. Undervisningen ska hålla så hög kvalitet som möjligt med de resurser kommunen har för att driva verksamheten. Se min förra insändare om exemplet Stjärnsund år 2011.

Av kommunens budget 2022 på drygt 1 miljard står skolan för ca 450 miljoner, 45 procent. Visst hade det varit klädsamt om alla de politiska partierna redovisat hur man konkret ser på skolutveckling och skolorganisation, hur man vill använda de pengarna före, istället för efter, valet i september.

Magnus Jordan

Till toppen av sidan