Annons

Annons

Annons

Hedemora

Insändare
”Omsorgspersonalen och de äldre förtjänar bättre”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Albert Einstein myntade uttrycket ”Definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annorlunda resultat”. Hedemoraborna röstade för förändring, men vad hände egentligen?

I omsorgsnämnden sitter så gott som samma styrande som förra mandatperioden, och som senast i juni 2020 inte beviljades ansvarsfrihet. Vilka bedrifter ligger till grund för detta förnyade förtroende? Att ordförande blir upprörd i media? Att vårdpersonal och enhetschefer mår så dåligt att de säger upp sig? Att 100 procent av de tillfrågade sjuksköterskorna ser säkerhetsrisker gällande dokumentationen på Säbo? Att inte hälso- och sjukvårdslagen följs?

Annons

Annons

Bristerna i Hedemora kommuns äldreomsorg är ingen nyhet. Särskilt inte för det ”nygamla” styret, menar insändarskribenterna.

I den senaste IVO-rapporten angående Säbo, tas språkförbistring upp som ett stort problem. Sedan 2019, har de styrande i Hedemora gång efter annan sagt nej till att införa språktester vid anställning inom omsorgen med hänvisning till att detta redan genomförs.

Om så är fallet, har dessa tester utvärderats och vad blev utfallet?

Därtill så påstår man att det finns svenskundervisning för anställda inom omsorgen, vilket inte är annat än ren och skär lögn.

Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna i Hedemora har på både omsorgsnämndens verkställande utskott och på kommunstyrelsemötet försökt få en kriskommitté tillsatt omgående. Intresset var väldigt svalt. Varför?

Bristerna i Hedemora kommuns äldreomsorg är ingen nyhet. Särskilt inte för det ”nygamla” styret. För cirka fyra år sedan bjöds dåvarande oppositionsrådet in till en träff med ett tjugotal anställda inom omsorgen. Allt som tagits upp den senaste tiden i media togs upp redan då, men inget hände.

Inför jul kunde vi läsa om nya ordföranden i kommunstyrelsen i Annonsbladet där han uppger att ”han vill få ut det mesta möjliga av varje satsad skattekrona” samt att han ”brinner för de äldre”.

Annons

Något radikalt måste till inom Hedemoras omsorg, Hedemoras äldre samt omsorgens personal förtjänar bättre! Nu är det upp till bevis S, M och MP!

Marit Andersson, Sverigedemokraterna

Gunilla Berg, Kristdemokraterna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan