Annons

Annons

Annons

Hedemora

Insändare
Viktigt att hålla sig till fakta i frågan om byskolornas framtid

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att ta fram en långsiktig plan för kommunens skolverksamhet är inte per automatik detsamma som att föreslå nedläggningar.

Bild: Jan Wijk

Annons

Svar på insändaren ”Hedemoras byskolor är nedläggningshotade”.

I insändaren hävdar företrädare för Centerpartiet att alla byskolor i Hedemora kommun nu hotas av nedläggning. Det stämmer inte.

Däremot har den nya majoriteten (S, M, MP) enats om att göra en översyn som omfattar alla kommunala skolor, för att analysera enheternas kvalitet och behov, samt föreslå eventuella åtgärder och prioriteringar.

Annons

Annons

Att ta fram en långsiktig plan för kommunens skolverksamhet är inte per automatik detsamma som att föreslå nedläggningar. En översyn kan lika gärna resultera i satsningar på vissa enheter eller andra förändringar av strukturen. Innan vi gjort översynen har vi inga nya politiska förslag att presentera.

Vi debatterar gärna skolfrågan, men anser att det är viktigt att vi håller oss till fakta. Självklart skapar det nu en oro hos vårdnadshavare, elever och personal när det påstås att nedläggningar är på gång. Dessutom gynnar det knappast de små skolornas utveckling att återkommande påstå att de ska läggas ner. Skulle det bli aktuellt med några sådana förslag kommer vi så klart att kommunicera det.

Centerpartiet skriver även att de vill satsa på de små skolorna och göra dem mer attraktiva för både personal och elever. Vi i nya majoriteten har absolut inget mot det, så länge vi samtidigt säkerställer att eleverna får en undervisning av god kvalitet och det stöd de har rätt till, en god arbetsmiljö för både elever och personal och välfungerande lokaler, och gör detta inom kommunens ekonomiska ramar.

Agneta Andreasson-Bäck (S), ordförande i bildningsnämnden

Melker Andersson (M), vice ordförande i bildningsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan