AnnonsHedemora Energi

Hedemora Energi växer och söker medarbetare - "Jobbar för Hedemoras bästa"

Han är doldisen som många Hedemorabor redan har träffat.

Möt Andreas Klockarmats, som jobbar som arbetsledare på Hedemora Energi elnät och stortrivs i sin roll.

– Jag trivs bra med det här jobbet och hade inte varit kvar så länge om det inte hade funkat så bra. Det är frihet under ansvar, bra kollegor och vi får vara med och påverka, det är viktigt.

Andreas Klockarmats har varit arbetsledare på HEAB elnät sedan 2020 och stortrivs. "Vi alla jobbar tillsammans", säger Andreas.

Hedemora Energi är företaget som värnar om den lokala anknytningen och jobbar för att Hedemoraborna ska få bra el till ett rimligt pris. Företaget har funnits sedan 1981 och har till uppgift att verka för Hedemorabornas bästa. Andreas har varit anställd i sex år och uppskattar framförallt möjligheterna att utvecklas inom företaget.

– Eftersom det är en relativt liten arbetsgivare och vi alla jobbar tillsammans, får vi en nära kontakt och jag tror att det gör det enklare att utvecklas i företaget. Både VD:n och cheferna ser oss dagligen och vet vad vi gör. Kanske kan det vara svårare att klättra inom ett företag som är större. Här har man bra koll på vad som finns i de egna leden, och vill man till exempel gå en utbildning för att avancera brukar det inte vara några problem, säger han.

Här kan du läsa om vilka tjänster som finns lediga hos Hedemora Energi just nu

"Vi är ett modernt företag som ligger i framkant", säger Andreas Klockarmats.

Andreas började som elmontör i företaget 2017 och har varit arbetsledare på elnät sedan 2020. Jobbet handlar om att sköta projektering, drift och underhåll och under sig har han 4-5 distributionstekniker. Företaget satsar mycket på hållbarhet och framtiden ser ljus ut. Många investeringar är på gång under de kommande åren och Andreas berättar att det sannolikt kommer att finnas en hel del jobb inom företaget framöver.

– Vi har mycket framför oss och vi kommer både att förstärka och bygga ut för att möta framtidens behov. Jag upplever att vi är ett modernt företag som ligger i framkant. Vi är inte speciellt stora men har ändå hög kapacitet, säger han.

Tillsammans utvecklar vi Dalarna, hållbart och attraktivt - läs mer om Hedemora Energi

Andreas leder ett team på 4-5 distributionstekniker.

Den lokala prägeln är viktig för Andreas som berättar att han ofta tänker på mottagaren och försöker ha i åtanke vilka man jobbar för. Genom sitt jobb kommer han i kontakt med många människor.

– Vi finns till för Hedemoraborna och bör tänka på det så ofta det går. Vi är inget företag som kör över människan. Här jobbar vi för att medborgarna ska få en bra energiförsörjning. För mig är det också viktigt att medarbetarna trivs och att det är ordning och reda på företaget. Man ska veta att det är bra att jobba som distributionstekniker på Hedemora Energi, säger han.

Hedemora Energi är ett helägt kommunalt bolag och ägs av Hedemora Kommun. Hedemora Energi är en koncern med tre dotterbolag, Hedemora Kraft och Värme, Hedemora Elhandel samt Hedemora Elnät.

Hedemora Energi är inget vanligt bolag påpekar Andreas Klockarmats, och får medhåll av Kristina Backlund, marknadschef på Hedemora Energi.

– Eftersom vi ägs av kommunen är vårt uppdrag lite annorlunda och vi arbetar hela tiden med att bidra till Hedemoras utveckling på de sätt vi kan. Vi växer och söker medarbetare som vill vara en del av den utvecklingen, konstaterar Kristina.

Elavtal, fjärrvärme, stadsnätet och mycket mer - läs mer om Hedemora Energi här

Inbäddat innehåll

Hedemora Energi jobbar också mycket med sponsring av ungdomsverksamhet. Andreas som själv har en son på 3 år ser det som en självklarhet att stötta föreningslivet.

– Jag ser väldigt positivt på sponsring, framförallt till en bred ungdomsverksamhet. Jag har själv hållit på med idrott och vet hur viktigt det är att logistiken fungerar. Mycket av föreningslivet bygger på ideella krafter och vi får vara glada att det finns de som vill vara med och skjutsa, ordna träningar och tävlingar. Sedan är bredden viktig, att alla får vara med. Många har det tufft ekonomiskt och därför är det extra viktigt att de företag som har möjlighet är med och sponsrar föreningslivet, säger han.

Här kan du kika in Hedemora Energi på Instagram

Fakta

Kort om Hedemora Energi

Hedemora Energi är ett helägt kommunalt bolag och ägs av Hedemora Kommun. HEAB är en koncern med tre dotterbolag, Hedemora Kraft och Värme, Hedemora Elhandel samt Hedemora Elnät. I moderbolaget distribuerar vi fjärrvärme och stadsnätstjänster. HEAB producerar och distribuerar dricksvatten, omhändertar och renar avloppsvatten samt transporterar och behandlar avfall. I Hedemora Kraft och Värme AB sker koncernens fjärrvärme- och elproduktion. Hedemora Elnät AB distribuerar elenergi.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Södra Dalarnes Tidnings redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Till toppen av sidan